2 | ||
H2+( | hp)2=b2 | |
3 |
a√3 | ||
hp = | ||
2 |
2 | a√3 | |||
H2+( | * | )2=(10−a)2 | ||
3 | 2 |
3a2 | ||
H2+ | =100−20a+a2 | |
9 |
3a2 | ||
H2 = 100−20a+a2− | ||
9 |
900−180a+6a2 | ||
H2 = | ||
9 |
√6(a2−30a+150) | ||
H = | ||
3 |
1 | a2√3 | √6*√a2−30a+150 | ||||
V(a) = | * | * | = | |||
3 | 4 | 3 |
a2√18*√a2−30a+150 | 3a2√2*√a2−30a+150 | ||
= | = | ||
3*3*4 | 3*3*4 |
a2√2*√a2−30a+150 | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |