pomocy błagam
marta: Dane są funkcje:
F(x)=2x – 10 – pierwiastek z 3 i g(x)= −3x + 15 – 2 pierwiastek z 3
x należy do licz R
a) Która z tych funkcji przyjmuje większą wartość dla argumentu 5?
b) Dla jakiego argumentu obie funkcje przyjmują tę samą wartość?
c) Wyznacz miejsce zerowe każdej z tych funkcji.
6 lut 11:48
Mickej: coś to słabo masz zapisane....
a) Podstaw 5 pod x i wylicz sama
b) porównaj te dwie funkcje tzn f(x)=g(x) i zobaczysz kiedy sie równają
c) policz równość f(x)=0 g(x)=0
to nie jest trudne moja siostra w gimnazjum teraz takie coś robi
6 lut 13:20
Marta: jak porównać te obie funkcje w b?
6 lut 14:21
paziówna: normalnie:
f(x) = g(x)
2x − 10 − √3 = −3x + 15 − 2√3
6 lut 14:38