Proszę o szybką odpowiedź i jasne rowiązanie
kasper99: Liczba log16 400 jest równa
A. 1+log2 25 B.1+log4 25 C. 1+log8 25 D. 1+log4 5
6 lut 16:11
Mila:
| | log4(16*25) | | log4(16)+log452 | |
log16(400)= |
| = |
| = |
| | log4(16) | | 2 | |
=1+log
4(5)
6 lut 17:12
Dejwid: 2 Wykaż, że 6 < 1/(log4(3)) + 1/(log6(3)) + 1/(log8(3)) + 1/(log(3)) < 7
28 lis 09:55
Dejwid: 2 Wykaż, że 6 < 1/(log4(3)) + 1/(log6(3)) + 1/(log8(3)) + 1/(log(3)) < 7
28 lis 09:55
Dejwid: Wykaż, że 6 < 1/(log4(3)) + 1/(log6(3)) + 1/(log8(3)) + 1/(log(3)) < 7
28 lis 09:55
Dawidek:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
6 < |
| + |
| + |
| + |
| <7 |
| | log43 | | log63 | | log83 | | log3 | |
log
34+log
36+log
38+log
310 =log
3 1920
oraz 3
6<1920< 3
7
to ....
28 lis 16:46