:|
kolko: | | n2 | |
Uzasadnij dlczego limn→∞(−1)n |
| =1 jest falszywe |
| | n2+1 | |
6 lut 16:08
Adam0: rozpatrz podciąg liczb parzystych i nieparzystych tego ciągu
6 lut 16:09
kolko: rozumiem dlaczego tak jest, ale wciąż nie podtrafie uzasadnic
6 lut 16:13
kolko: pomoze ktos?
6 lut 18:50
PW: No tak jak radzi Adam0. Napisać:
− Dla k parzystych mamy
− podciąg zbieżny do 1 dla k→
∞.
− Dla p nieparzystych ....
6 lut 18:53
6 lut 18:54
Basia:
a
2k−1 czyli podciąg wyrazów o nieparzystym wskaźniku
| | (2k−1)2 | |
a2k−1 = (−1)2k−1* |
| |
| | (2k−1)2+1 | |
policz granicę tego podciągu przy k→+
∞
dostaniesz −1 i to jest uzasadnienie, bo lim b
n = g ⇔ granica każdego podciągu też = g
6 lut 18:55
kolko: a no w sumie

dzieki
6 lut 18:59