matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
E:
Rozwiąż równanie macierzowe (2X−3A)B=4A−7C A=(1 −2 2 −4) B=(1 −2 0 4) C=(0 0 0 −1)
6 lut 15:16
Adam0:
2X−3A=(4A−7C)B
−1
1
3
X=
(4A−7C)B
−1
+
A
2
2
6 lut 15:28