matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
OKSA:
Wytłumaczy mi ktoś jak się to rozbija bo nie rozumiem?
625
3/4
= 125 jak się to robi?
6 lut 12:00
the foxi:
625
3/4
=
4
√
625
3
=5
3
=125 albo 625=5
4
125=5
3
(5
4
){3/4)=5
4*3/4
=5
3
=125
6 lut 12:05