d'(x) | ||
Wzór na elastyczność: E(x)= | *x | |
d(x) |
40 | ||
Funkcja: d(x)= | ||
x+6 |
40 | ||
Pochodna: d'(x)=− | ||
(x+6)2 |
x | ||
Jakbym to nie liczył to wynik wychodzi mi: | ||
x+6 |
40x | ||
Z kolei w odpowiedziach widzę, że zostało to przekształcone w: − | . W jaki | |
(x+6)(10x+100) |
40'(x+6)−40(x−6)' | ||
d'(x)= | = | |
(x+6)2 |
−40 | ||
= | ||
(x+6)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |