a
kasia!!: narysuj wykres funkcji f(x)=2Ix+2I−1 i na jego podstawie określ ilość rozwiązań równania
2Ix+2I−1=m2 −5
6 lut 10:33
Mickej: W czy problem

Nie wiesz jak narysować czy jak wyznaczyć ilość rozwiązań
6 lut 11:52
Mickej: W czy problem

Nie wiesz jak narysować czy jak wyznaczyć ilość rozwiązań
6 lut 11:55
kasia!!: określić ilość rozwiązań
6 lut 11:56
Mickej: Najprościej określa się ilość rozwiązań w takich równaniach w sposób graficzny
np dajmy takie równanie
|x|=m po narysowaniu wykresu
|x| widać że jest jedno miejsce 0 gdy x=0 i 2 ramiona skierowane do góry określamy ilość
rozwiązań
0 Rozwiązań dla m<0
1 Rozwiązanie dla m=0
2 Rozwiązania dla m>0
twoje zadanie robi sie analogicznie z tym że masz troszke bardziej skomplikowane jak by coś
jeszcze nie jasne bylo to pisz
6 lut 13:07