matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi geometryczne arytmetyczne
niewiadomo:
2
n
+1
Sprawdź czy ciąg a
n
=
jest ciągiem arytmetycznym czy geomtrycznym.
n+1
a
n
+1−a
n
=r ?
5 lut 19:13
Krzysiek60:
a
n+1
−a
n
= stala
5 lut 19:15