coco:
wiec tak x
4 - 3x
2 +2x ≥ 0 <=> x( x
3 -3x +2)
x( x
3 -x -2x +2) =0 <=> x [ x(x
2-1) - 2 (x -1)]=0
x [ x (x-1)(x+1) - (x-1)]=0 <=> x( (x-1) ( x
2 +x -2)
tu Δ=9
√Δ =3
x = 1 x = - 2

czyli maszrozkład na czynniki
x (x -1) (x-1) (x +2) =0
zaznaczasz miejsca zerowe na osi gdzie
pamietaj,że x =1 podwójny pierw.
rysujesz pomocniczą krzywa zaczynajac od prawej strony
przez te punkty i robiszodbicie w 1 znowu w dól
wyjdzie Ci takie niby W wyokrąglone wiesz o co chodzi

wybierasz te wartości z nad osi
to bedą
x ∈( -∞, -2) U (0, ∞) i tyle
myslę ,ze się nie pomyliłam
