Liczby zespolone
Midas: Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jakim cudem z:
arg{1−i} wychodzi (15/4) pi ? Jak to działa?
Bardzo proszę o pomoc
5 lut 01:40
Qulka:

2π=π/4 = 15π/4
5 lut 01:48
Qulka: Minus (nie trafiłam w klawisz).... 2π−π/4 = 15π/4
5 lut 01:49
Midas: Dziękuję bardzo Qulka. Czyli rozumiem że to zamiana na postać trygonometryczną?
Czemu zatem odrzucamy −Pi/4 ?
5 lut 01:50
Qulka: bo kąty liczymy do przodu
5 lut 01:54
Hajtowy:
W pierwszej wszystkie są dodatnie
W drugiej tylko sinus
W trzeciej tangens i cotangens
W czwartek cosinus
Taki wierszyk mi został z trygonometrii
5 lut 02:00
: a w poniedziałek
5 lut 11:22