Wykres wedlug warunkow czy dobrze
Andrzej:

Dobry wieczór miałem do narysowania funkcje ktora spełnia warunki:
jest funkcja parzysta
w x=0 ciągła i nieróżniczkowalna
ma asymptote pionową tylko lewostronna dla x=2
jest ograniczona od dolu
w x=−4 ma pkt nieciaglosci II rodzaju
w =4 jest lewostronnie ciagla
Czy dobrze narysowałem, jak to jest z tym ograniczeniem od dołu, czy wystarczy asymtote poziomą
narysowac?
5 lut 00:37
Andrzej: źle się dodało, jeszcze raz narysuje
5 lut 00:38
Andrzej:
5 lut 00:41
Andrzej: czy to jest dobrze?
5 lut 00:41
Qulka: jak ograniczona od dołu to nie może tam asymptotycznie dążyć do −
∞
5 lut 00:44
Andrzej:

czyli ma być tak (tam oczywiście idzie w nieskoczoność tylko coś mi się rysunek buguje)? A
reszta warunków dobrze narysowałem?
5 lut 01:15
Qulka: tak
5 lut 01:46