bryły obrotowe
Kaś;*: Oblicz objętośc kuli wpisanej w czworościan foremny o krawędzi długości a
5 lut 23:05
Bogdan:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 2 | |
h = |
| a√3, r = |
| a√3, p = |
| (2r + 2h) = r + h = |
| a√3 |
| | 2 | | 6 | | 2 | | 3 | |
| | 1 | | 1 | |
Pole trójkąta ABC: PΔ = |
| * 2r * H = |
| a2√6 i PΔ = p*R |
| | 2 | | 6 | |
| | 4 | |
Objętość kuli V = |
| πR3 = ... |
| | 3 | |
6 lut 00:06
etka: mozna lepszy rysunek poprosić
26 mar 00:56
Eta:
Lepszego.... to ja nie widziałam
26 mar 00:59
etka: etusiu tylko problem jest w tym ze ja nie wiem co to jest za trojkat ten na zielono
26 mar 01:02
etka: i wogole te rachunki BOHDANA sa dla mnie nie zrozumiałe
26 mar 01:04
Eta:
kula jest styczna do wysokości w ścianach bocznych
czyli zielony trójkąt a w niego wpisany okrąg ( jest to przekrój)
26 mar 01:35
etka: oh etusiu jak ty pięknie to tłumaczysz dziękuje
29 mar 15:11