Rysowanie funkcji arc
Andrzej: jak sobie poradzić z rysowaniem funkcji f(x): arccos cos2|cosx|?
4 lut 20:31
Andrzej: gdyby było nie widoczne to arccos (cosx)2 /|cosx|
4 lut 20:32
Lech : Czy to jest argument , jezeli tak to powinien byc nawias !
| | cos2x | |
Czyli : f(x) = arccos |
| |
| | | cos x| | |
Dla 0 < x≤ π/2 , f(x) = arccos (cos x)
Dla π/2 ≤ x < π , f(x) = arccos( − cos x)
Dokoncz !
4 lut 20:45
Andrzej: nie rozumiem zbytnio
4 lut 20:49
Lech : Popatrz do podrecznika wlasnosci funkcji y = arccos x
4 lut 20:51