a√3 | ||
|AE|= | =2√3 | |
2 |
2√3 | ||
|OE|= | ||
3 |
H | 2√3 | 2√3 | ||||
tg60= | ⇔H=tg60* | =√3* | =2 | |||
|OE| | 3 | 3 |
1 | a2√3 | |||
Vo= | * | *H | ||
3 | 4 |
1 | 16√3 | |||
Vo= | * | *2 | ||
3 | 4 |
8√3 | ||
V0= | cm3 | |
3 |
a√3 | 2 | |||
a=4 r= | = | √3 , H= r√3= 2 | ||
6 | 3 |
1 | 1 | 8√3 | ||||
V= | Pp*H = | 4√3*2 = | cm3 | |||
3 | 3 | 3 |
1 | 8√3 | |||
V= | 4√3*2= | cm3 | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |