matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
Endru:
Oblicz granice
√
x
2
+ 2
lim x(do nieskończoności)
x
4 lut 17:39
Krzysiek60:
Ja bym zrobil tak
x(
√
1+2/x
2
= lim x→
∞
= 1
x
4 lut 17:43
the foxi:
√
x
2
+2
2
√
x
2
(1+
)
x
2
2
x
√
(1+
)
x
2
=
=
=...
x
x
x
4 lut 17:43