matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
zz:
Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego : −
1
2
lncos2
π
6
−( −
1
2
lncos2*0) =
1
2
ln2
4 lut 16:08
Mila:
1
π
1
π
1
1
−
ln(cos(2*
)+ln(cos0)=−
ln(cos
)+ln1=−
ln(
)+0=
2
6
2
3
2
2
1
1
=−
*(ln1−ln2)=
ln(2)
2
2
4 lut 16:21
zz:
dziękuję <3
4 lut 16:32