Oblicz arcus sinus (cosinus 510 stopni)
Patryk97: macie jakies pomysly?
4 lut 15:09
Patryk97: Oblicz arcus sinus (cosinus 510 stopni)
4 lut 15:09
PW: No pewnie, ale Ty nic a nic?
4 lut 15:11
Patryk97: chcialem uzyc jakichs wzorow redukcyjnych dla cosinusa, ale nie wiem czy to cos da
4 lut 15:13
Mila:
To liceum, chyba wagarowałeś(?).
cos510=cos(360+150)=cos150=cos(180−30)=−cos30=−U{√3}{2]
4 lut 15:53
Pytający:
| | π | | −π | |
cos510o=sin600o=sin(180o+60o)=−sin |
| =sin |
| |
| | 3 | | 3 | |
4 lut 16:13