matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna logarytm
Marek:
Wyznacz pochodna f(x) = ln(7x
2
−7x−14)
3 lut 21:39
pomocy:
(1/(7x
2
−7x−14))*(14x−7)
3 lut 21:40
Krzysiek60:
1
14x−7
f'(x)=
*14x−7=
7x
2
−7x−14
7x
2
−7x−14
3 lut 21:43