matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
kasieczka :
trójkąt A' B' C', którego pole wynosi 30 cm (do kwadratu), jest podobny do trójkąta ABC w skali k=
5
3
. oblicz pole trójkąta ABC
5 lut 20:19
driver:
P
1
P
2
= k
2
30
X
= (
5
3
)
2
=
25
9
25x=30*9 x=.......
5 lut 21:48