matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
Aga:):
Macierz A spełnia warunek: A+A
−
1= = [ 1 0 2]
T
[ 0 −1 1] [ 2 1 0] obliczyc A
2
+ A
−
2
3 lut 13:58
Adam0:
(A+A
−1
)
2
=A
2
+A
−2
+2I
3 lut 14:38