matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwa koła oo r = 6 są położone w taki sposób, że środek każdego z tych kół jest
alinka:
Dwa koła oo r = 6 są położone w taki sposób, że środek każdego z tych kół jest punktem tego okręgu . Pole części wspólnej wynosi ..
3 lut 12:32
Janek191:
Pole odcinka koła o kącie środkowym α
α
r
2
P
o
= π r
2
*
−
sin α
360
2
α = 120
o
r = 6 więc P =2 P
o
=======
3 lut 12:54
alinka:
oo dziękuję ci bardzo ♥
3 lut 12:59
Janek191:
3 lut 13:20