π | π | |||
z2=cos | +isin | . | ||
2 | 2 |
π | π | |||
ω0=cos | +isin | |||
4 | 4 |
π | ||
ω1=cosU(π+{π}{4})+isin(π+ | ) | |
4 |
√2 | √2 | √2 | ||||
ω0= | +i | = | (1+i) | |||
2 | 2 | 2 |
√2 | √2 | √2 | ||||
ω1=− | −i | =− | (1+i). | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
zad.2 u=ln x, dv= | , du= | dx, v=− | ||||
x3 | x | 2x2 |
ln x | ln x | 1 | ||||
∫ | dx = − | − ∫− | dx = | |||
x3 | 2x2 | 2x3 |
ln x | 1 | 1 | ln x | 1 | ||||||
=− | + | ∫ | dx= − | − | +C | |||||
2x2 | 2 | x3 | 2x2 | 4x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |