Odcinek o końcach A=(2;2) i B=(4;6) obraca się dookoła osi y, zakreślając bryłę
alinka:

Odcinek o końcach A=(2;2) i B=(4;6) obraca się dookoła osi y, zakreślając bryłę obrotową. Pole
tej bryły wynosi ..... .
moje pytanie brzmi czy to jest stożek ścięty? i mógł by ktoś mi dać jakieś wskazówki do tego
zadania
3 lut 10:42
Krzysiek60:

Tak stozek sciety . Poszukaj w ksiazkach jak liczyc pole takiego stozka albo pomysl przez
chwile
3 lut 11:01
alinka: dziękuję bardzo
3 lut 11:03
alinka: P=Pp1+Pp2+PbP=Pp1+Pp2+Pb
l2 = 42 + 22 => l= √20 l= 2√5
P= πR2 + πr2+π(R+r)l = 2π + 4π + 6π *l = 6 π + 6 π 2√5 = 6 π ( 1+ 2√5
l2 = 42 + 22 => l= √20 l= 2√5
dobrze jest?
3 lut 11:12