programowaniepython
program_python: Witam. Mam do wykonania program z pętlami: gdy cały program się wykona musi pojawić się napis
CZY CHCESZ PONOWNIE? i odpowiednio jeśli użytkownik wybierze N lub cokolwiek innego niż T, to
program się skończy, jeśli wpisze T program wykona się jeszcze raz i tak w nieskończoność.
Jak wykonać taką pętlę z odpowiednimi warunkami?
3 lut 10:33
program_python: .
3 lut 11:04
program_python: .
3 lut 16:09
jednowtemacie: Zadaj pytanie na odpowiednim forum, np. tutaj: forum.miroslawzelent.pl
3 lut 16:19
jc:
s = 'T'
while s=='T':
s=raw__input("Czy chcesz jeszcze? ")
(pojedyncze podkreślenie)
3 lut 16:21
Kto tam? Hipopotam!:
''' sumulacja do ... while '''
while True:
# coś tam
dalej = raw_input('Czy chcesz jeszcze?')
if dalej.lower() == 't':
continue
else:
break
# coś tam jeszcze
3 lut 18:29