Dla jakich k jest rozwiązaniem układu równań x+y=2k => x=2k-y x-2y=3-k => 2k-
alinka: Dla jakich k jest rozwiązaniem układu równań
x+y=2k => x=2k−y
x−2y=3−k => 2k−y −2y=3−k
2k−y −2y=3−k
k= 3+ 3y, mam problem z zapisaniem nierowności podwójnej dla których k układ równań jest para
liczb dodatnich.
x,y>0
3 lut 10:15
===:
co za bełkot ... nierównosci podwójnej ... a gdzie ta nierówność?
para liczb dodatnich ... a gdzie to jest w treści
3 lut 10:18
alinka: Dla jakich k jest rozwiązaniem układu równań
x+y=2k
x−2y=3−k
jest para liczb dodatnich.
tak brzmi polecienie.
3 lut 10:23
===:
Wpisać treść zadania to też duża sztuka
3 lut 10:27