matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,
Kasia92:
znaleźć przedziały wypukłości funkcji f(x)=x
4
−6x
3
+7x−5, x∊R
3 lut 01:29
Pt:
F'(x)=4x
3
−18x
2
+7 F''(x)=12x
2
−36x F''(x)=12x(x−3). x=0 v x=3. Dla x>0 wypukła, dla x<0 wklęsła.
3 lut 01:45