2x −1 | ||
lim | ||
1 − √1+3x |
2xln2 | ln2 | −2 | ||||
lim | = | = | ln2 | |||
−32√1+3x | −32 | 3 |
2x−1 | x | ||
limx→0 | |||
x | 1−√1+3x |
2x−1 | x(1+√1+3x) | ||
limx→0 | |||
x | 1−(1+3x) |
2x−1 | −x(1+√1+3x) | ||
limx→0 | |||
x | 3x |
2x−1 | −(1+√1+3x) | ||
limx→0 | |||
x | 3 |
2x−1 | −(1+√1+3x) | |||
limx→0 | limx→0 | |||
x | 3 |
2 | 2x−1 | |||
− | limx→0 | |||
3 | x |
2x−1 | ||
limx→0+ | ||
x |
1 | ||
2x−1= | ||
z |
3 | ||
lufa, skąd się wzięło w mianowniku − | ![]() | |
2√1+3x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |