−2y | ||
Fy= | ||
(x2+y2)2 |
1 | x | |||
f = | + | |||
x | x2 + y2 |
1 | x | |||
f = | + | v = x2 + y2 | ||
x | v |
d | d | 1 | d | x | |||||
[f] = | [ | ] + | [ | ] = | |||||
dy | dy | x | dy | v |
| ||||||||||||||
= 0 + | = | |||||||||||||
v2 |
| |||||||||||
= − | = (1) | ||||||||||
v2 |
d | d | d | d | ||||
[v] = | [x2 + y2] = | [x2] + | [y2] = 2y | ||||
dy | dy | dy | dy |
2xy | ||
(1) = − | ||
(x2 + y2)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |