Granica
Vobro: Wyznaczyć granicę ciągu:
| | 4n4+n3−n+7 | | 4n4+n3−n+7 | | 1 | |
an= |
| +( |
| )2− |
| =... |
| | 3n2=n4−2 | | 3n2=n4−2 | | 3n | |
...= 4+16−0=20 ?
2 lut 23:21
2 lut 23:44
Jack: a nie, pardon
bo w mianowniku też jest n4, tego nie widziałem.
Co to za znaki równa się tam są?
2 lut 23:45
Vobro: W mianowniku jest 3n2−n4−2 ...
2 lut 23:46
Vobro: Źle

W mianowniku jest 3n
2+n
4−2 ...
To z pośpiechu
2 lut 23:47
Andrzej: 4+4−0=8
2 lut 23:56
Vobro: Tam jest kwadrat, nie bierzemy go pod uwagę?
2 lut 23:58
Andrzej: a nie widziałem go, racja, 20
3 lut 00:04
Jack:
| | 4 | | 4 | |
... = |
| + ( |
| )2 − 0 = 4 + 16 = 20 |
| | 1 | | 1 | |
3 lut 00:09