Wyznacz wspolczynik a
Liwiaa: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=a(x+1)(x+3) której najmniejsza wartość jest równa
(−8).Wyznacz współczynnik "a" oraz podstaw wzór funkcji f w postaci kanonicznej.
2 lut 17:06
===:
f(−2)=−8
−a=−8 ⇒ a=8
f(x)=8(x+2)2−8
2 lut 17:11
Liwiaa: Dzieki
2 lut 17:16
===:
2 lut 17:22
Liwiaa: A czy to jest cale zadanie
2 lut 17:25
===:
a czego brakuje?
2 lut 17:26
Liwiaa: Chodzi o to ze takie krótkie😅
2 lut 17:27
===:
...bo y masz dopisać elaborat
2 lut 17:33
Liwiaa:
2 lut 17:34