Pytający:
Zgubiłaś minusa:
(1+
√3i)
33=−2
33 // −cos0=−1
I kwestia oznaczeń:
z
2+6z+10=0
z1=−3−i,
z2=−3+i
|z|=... // rozumiem, że miałaś na myśli z=1+
√3i (acz tego też nie napisałaś), ale "z"
występowało w równaniu kwadratowym, więc wypadałoby użyć innego oznaczenia, np.:
a=1+
√3i
|a|=...
Dalej piszesz:
z=2
33(...) // nawet jeśli założyć, że z=1+
√3i, powinno być z
33=(...), acz oznaczenie
wypada zmienić i tak:
a
33=(...)=−2
33
Poza tym gitara, ostatecznie masz możliwości:
2
33(3+i) lub 2
33(3−i)