Pomocy prosze was !!!! :(
Mystery : Pani Grażyna ma w portfelu tylko banknoty o nominałach 50zł i 100zł; przy czym liczba banknotów
50zł jest o 4 mniejsza od liczby banknotów 100zł. Mąż pani Grażyny przed wyjściem do sklepu
zamierza wyjąć w sposób losowy jeden banknot. Prawdopodobieństwo tego, że wyjmie 100zł, jest
równe 0,75. Jaka kwota znajduje się w portfelu pani Grażyny.
5 lut 18:11
b.: post sprzed 2,5 roku
13 gru 18:47
ANNA: Pani Grażyna ma w portfelu tylko banknoty o nominałach 50zł i 100zł; przy czym liczba banknotów
50zł jest o 4 mniejsza od liczby banknotów 100zł. Mąż pani Grażyny przed wyjściem do sklepu
zamierza wyjąć w sposób losowy jeden banknot. Prawdopodobieństwo tego, że wyjmie 100zł, jest
równe 0,75. Jaka kwota znajduje się w portfelu pani Grażyny.
24 mar 16:55
J: x − banknoty 110 zł.
| 3 | | x | |
| = |
| ⇒ x = 6 i y = 2 Kwota: 6*100 + 2*50 = 700 zł. |
| 4 | | x + (x−4) | |
24 mar 17:09
J: x − 100 zł
24 mar 17:13
daras: ANNA nie dodała od siebie ani meee ani beee ani kukuryku,
to skad
J wiedziałeś o co jej chodzi
24 mar 17:26
J: Ile może pożyczyć od Pani Grazyny
24 mar 17:30