matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
justyna:
Wyznacz obraz A i przeciwobraz B dla funkcji f: R−−−>R a) f(x)= x
2
−3x+2, A=(1,3), B=[2, +oo) b) f(x)= 1+cosx, A= ( −pi/2, pi] / {pi/4}, B= [2, +oo) U {0}.
2 lut 13:50