dlugosc iloczynu wektorowego
pomocy: Wzor na dlugosc iloczynu wektorowego ||vxw||=||v||*||w||*sin(v,w)
jak wyznaczyc ten sinus. prosze mi podac jakikolwiek przyklad
2 lut 13:25
Blee:
Punkt wspolny + wektory jednostkowe
Obliczasz odleglosc punktow od siebie i juz masz dlugosci bokow do tw. cosinusow.
Z jedynki trygonometrycznej masz sinusa
2 lut 13:29
2 lut 13:33
2 lut 13:34
pomocy: czyli wzor ktory podalem jest rownowazny z tym:
| | vxw | |
||vxw||=||v||*||w||* |
| |
| | v*w | |
2 lut 13:38
2 lut 13:45
jc: Jak znasz uxv, to zwyczajnie liczysz |uxv|.
Jak znasz sinus kąta pomiędzy u i v, to |uxv|=|u| |v| |sin a|
Możesz też skorzystać ze wzoru: |uxv|= √u2 v2 − (uv)2.
2 lut 14:07
: ostatni wzór jest zły
2 lut 14:12
Adamm: tylko dla kogoś kto go nierozumie
2 lut 14:27
iteRacj@:
nie rozumie
język ojczysty też jest ważny i ma swoje wzory i twierdzenia (nazywane zasadami pisowni)
2 lut 14:31