matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność wykladnicza
Robert:
2
2x
+2>3*2
x
2 lut 10:27
Blee:
Podstawienie t = 2
x
; t >0 I masz nierownosc kwadratowa do wyliczenia
2 lut 10:31
Krzysiek60:
2
x
=t i t >0
2 lut 10:32
Krzysiek60:
t
2
−3t+2>0 Δ= 1 t
1
= 1 t
2
= 2 2
x
=1 ⇒x=0 2
x
=2 ⇒x=1
2 lut 10:40