Granice
Paweł gamoń: Rozwiąż granice wg d'Hospitala:
1 lut 19:38
Lech: Dziwna granica x → ∞ , to sa funkcje okresowe ! Sprawdz czy ta granica jest poprawnie
napisana ? ?
1 lut 21:21
Paweł gamoń: x→0 mam lekkie upośledzenie oczu po całotygodniowej nauce
1 lut 22:15
1 lut 22:20
Janek191:
| | tg x | | tg x | | 5 x | | 1 | |
f(x) = |
| = |
| * |
| * |
| |
| | tg(5x) | | x | | tg 5 x | | 5 | |
więc
| | 1 | | 1 | |
lim f(x) = 1*1* |
| = |
| |
| | 5 | | 5 | |
x→0
1 lut 22:22
Paweł gamoń: Dziękówa
2 lut 01:00
Mariusz:
Ja liczyłbym tak jak Janek bo liczonej granicy możemy potrzebować do policzenia pochodnych
2 lut 02:47