matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pole obszaru
rammstein_96:
y =ln x i y =ln
2
x
1 lut 19:15
Janek191:
ln x = ( ln x)
2
ln x*( ln x − 1) = 0 ln x = 0 lub ln x = 1 x = 1 lub x = e Pole e P = ∫ [ ln x − ( ln x)
2
] dx = 1
1 lut 21:05