matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Niech x i y są liczbami rzeczywistymi dodatnimi. Wówczas proporcjonalność odwrot
alinka:
Niech x i y są liczbami rzeczywistymi dodatnimi. Wówczas proporcjonalność odwrotną może opisywać wzór: A. y=2013x
1
B. y = −
x
2013
2013
C. y=
x
D. y= −2013 uzasadnij odp
1 lut 18:41
Adam0:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Proporcjonalno%C5%9B%C4%87_odwrotna
1 lut 18:44
Janek191:
C.
1 lut 21:23
alinka:
dziękuję
3 lut 09:58