Podaj liczbę przeciwną do wartości wyrażenia:
Aga: (7−0,7:725*7−0,9)12
5 lut 17:06
Godzio:
| | 1 | |
7(−0,7 − 0,4 + (−0,9)) * 1/2 = 7−2*1/2 = 7−1 = |
|
|
| | 7 | |
5 lut 17:11
Pati: (7−0.7−25+(−0.9) ) 12= {7−1.6−0.4}12=(( 7)−2)12= 17
5 lut 17:13
sraka: iwehoihgoigw
6 sty 17:13
sraka:
6 sty 17:15
Filip: (−2/3)+[(−1/3) do potegi 4 +(−1/3) do potęgi 3] :1/3
10 sty 19:11
5-latek: | | 2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
− |
| +[(− |
| )4+(− |
| )3]: |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Teraz w czym masz problem ?
Znasz wzory na potegowanie ?
10 sty 19:15