Granice funkcji
Maciek: Oblicz granice funkcji:
b) lim
x→∞ √x + 2 * sin(
√x + 1 −
√x)
Próbowałem de
l’Hospitala w obu wypadkach i nie pomogło. Nie mam żadnego pomysłu na te granice.
31 sty 20:30
Krzysiek60: | | √1/x2+1 | |
a) = lim x→∞ |
| = −1 |
| | √1/x2−1 | |
31 sty 20:36
Krzysiek60: | | 1 | |
b)= limx→∞√x+2* sin( |
| )=∞* 0=0 |
| | √x+1+√x | |
31 sty 20:43
31 sty 21:11
Maciek: a) +∞
b) 1/2
@Krzysiek60
Proszę nie trollować...
31 sty 21:29
Janek191:
a) D = ( − 1, 1)
więc trudno mówić o granicy dla x→+∞
31 sty 21:39
Krzysiek60: A co sie nie podoba w moich rozwiazaniach ?
Wiec napisz swoje .
1 lut 14:14