matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy dobrze zacząłem robić tą całkę?
Jarek:
Czy dobrze robię całkę? u=lnx v=
3
√
x
3
u'= U{1}{x] v' =
3
√
x
4
4
3
3
1
∫
3
√
x
lnx dx =
3
√
x
4
− ∫
3
√
x
4
*
dx
4
4
x
31 sty 19:31
Jarek:
Proszę o pomoc w dalszym rozwiązaniu
31 sty 20:16