matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótkie zadanie
ola:
wyrażeni a−b/
√
a
−
√
b
jest równe
5 lut 16:12
Eta:
założenie a >0 , b>0 i a ≠b
a−b
(a−b)*(
√
a
+
√
b
)
=
=
√
a
−
√
b
(
√
a
−
√
b
)(
√
a
+
√
b
)
(a−b)(
√
a
+
√
b
)
=
=
√
a
+
√
b
a−b
5 lut 16:19
ola:
Dziękuję narazie
5 lut 16:21