odpowiedź uzasadnij
alinka: W kwadracie ABCD oznaczamy środki dwóch sąsiednich boków AB i BC odpowiednio K i L .
Odcinki LD i KD przecinają przekątną AC odpowiednio w punktach M i N. Wówczas:
MN= X KL
oblicz x. odpowiedź uzasadnij
31 sty 16:05
Mila:

|AC|=|BD|=d=a
√2 − przekątna kwadratu
Odcinek łączący środki dwóch boków trójkąta jest równoległy do boku trzeciego i równy jego
połowie.
(To dotyczy ΔACB.)
2)ΔDMN∼ΔKLD
31 sty 18:33
qulka: X=2/3 bo MN=2/3KL
4 lut 16:57
qulka: Bo DS=2/3DE
4 lut 17:03