3i − 1 | ||
z4−( | )12=0 | |
2i |
3i−1 | i | −3−i | 3 | 1 | |||||
* | = | = | + | i | |||||
2i | i | −2 | 2 | 2 |
3 | 1 | |||
z4−[( | + | i)3]4=0 | ||
2 | 2 |
3 | 1 | 3 | 1 | |||||
[z2−( | + | i)6) ]*[z2+( | + | i)6) ]=0⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
3 | 1 | 3 | 1 | |||||
(z2−( | + | i)6) )=0 lub (z2+( | + | i)6) )=0⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
3 | 1 | 3 | 1 | 3 | 1 | |||||||
z−( | + | i)3=0 lub z+( | + | i)3=0 lub (z2−i2( | + | i)6) )=0 | ||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
3 | 1 | 3 | 1 | 3 | 1 | |||||||
z=( | + | i)3 lub z=−( | + | i)3 lub z−i*(( | + | i)3=0 lub | ||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
3 | 1 | |||
z+i*(( | + | i)3=0 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |