matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
ja:
Czy dobrze rozwiązałem zadanie?
n+(−1)
n
*
4
√
n
lim
n→
∞
=
=q
(3n+
√
2n
)
2
n+
4
√
n
4
√
n
n(1+
)
n
1
q≤
=
=
=0
9n
2
+6n
√
2n
+2n
n(9n+6
√
2n
+2
∞
n−
4
√
n
q≥
=...=0
(3n+
√
2n
)
2
31 sty 15:39