matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie
Anna:
oblicz log
2
1
5
5 + log
1
5
3*log
1
5
75
31 sty 13:26
q:
log
2
15
5+log
15
3*log
15
5*15= log
2
15
5+log
15
3*(log
15
5+log
15
15)= log
15
5(log
15
5+log
15
3)+log
15
3=log
15
5*1+log
15
3=log
15
15=1
31 sty 15:40
Anna:
dziękuję
31 sty 15:51