TRYGONOMETRIA Niech funkcja f(x) = <x> przyporządkowuje licznie rzeczywistej x j
alinka: TRYGONOMETRIA
Niech funkcja f(x) = <x> przyporządkowuje licznie rzeczywistej x jej odległość od najbliższej
liczby całkowitej.
a) oblicz wartość tej funkcji dla argumentu należącego do zbioru { − 2011, √2012 , − √2011,
20122011 } . odpowiedź uzasadnij. przedstaw wszystkie obliczenia.
b) wyznacz najmnijesza i największą wartość tej funkcji. przedstaw wszystkie obliczenia.
c) narysuj wykres funkcji: y=f(x), y = −f(x), y = f(x) + 2, y= 3f(x) −> pokaz skąd co wynika.
przedstaw wszystkie obliczenia.
d) dla ilu argumentów z przedziału <−1005;1006> funkcja y=f(x) przyjmie wartość o, a dla ilu
wartość 12011 ? odpowiedź uzasadnij. przedstaw wszystkie obliczenia.
30 sty 21:51
Krzysiek60: Powiadasz TRYGONOMETRIA
30 sty 21:53
alinka: tak, z tego działu
30 sty 21:57
alinka: a nie to nie to
30 sty 21:57
alinka: funkcja
30 sty 21:57
alinka: Up
30 sty 23:18
alinka: up
1 lut 17:34
alinka: up
1 lut 18:51