Suma 2011 liczb całkowitych jest liczbą parzystą. Największa liczba składników n
alinka: Suma 2011 liczb całkowitych jest liczbą parzystą. Największa liczba składników nieparzystych w
tej sumie jest równa .... Odpowiedź uzasadnij
30 sty 21:35
Adam: 2010
30 sty 21:48
alinka: Odpowiedź uzasadnij adam
30 sty 21:52
Janek191:
2010*1 + 0 = 2010
30 sty 21:55
alinka: 2011 licz czyli to jest ilość tych liczb
30 sty 22:12
alinka: nierozumiem was, możecie wyjaśnić?
30 sty 22:12
język_polski_na_maturze:
nie z czasownikami piszemy osobno
⇒nie rozumiem
30 sty 22:25
Janek191:
Dodajesz 2010 jedynek . Suma jest = 2010 jest liczbą parzystą.
Do tego dodajemy 2011 liczbę równą 0.
Mamy 2010 + 0 = 2010 też liczba parzysta.
30 sty 22:32
alinka: Aaa dziękuję
30 sty 23:17