Promie} podstawy walca jest d 4cm, a jego pole całkowite powierzchni 64π cm^2. W
alinka: Promie} podstawy walca jest d 4cm, a jego pole całkowite powierzchni 64π cm2. Wowczas sprawdź
czy przekrój osiowy tego walca jest kwadratem. Oblicz objętość oraz sinus kąta naychenia
przekątnej przekruj osoiowedo do płaszczyzny postawy. odpowuedź uzasadnij
30 sty 21:32
Eta:

P
c=2πr(r+H) , r= 4 to 8π(4+H)=64π ⇒ ............. H=4 ≠ 2r
więc przekrój jest prostokątem
V= πr
2*H=................
d
2=.
√H2+(2r)2 ⇒ d= ..........
sinα= H/d=.................
dokończ obliczenia
30 sty 22:09
alinka: Dziękuję
30 sty 23:18
Eta:
30 sty 23:27